BORETTI Zmrzlinovač s kompresorom B101
Elegantný zmrzlinovač prémiovej kvality a minimalistického dizajnu značky Boretti. Telo zmrzlinovača tvorí lakovaná nehrdzavejúca oceľ a hornú časť prístroja potom zdobí brúsená nehrdzavejúca oceľ, podsvietené ovládacie tlačidlá a podsvietený dobre čitateľný LCD displej.Domáci zmrzlinovač s výkonným kompresorom pripraví až 2 l čerstvej zmrzliny za 30-60 minút. Samochladiaci zmrzlinovač automaticky chladí a mieša zmrzlinu podľa vybraného programu. V zmrzlinovači môžete pripraviť aj dezert z jogurtu, alebo pravé talianske gelato a osviežujúci sorbet. Po ukončení programu dokáže zmrzlinovač až hodinu udržiavať zmrzlinu ďalej vychladenú, alebo môžete ľahko vyberateľnú nehrdzaveúcu nádobu aj s nespotrebovanou zmrzlinou uložiť do mrazničky na neskôr.Ako to funguje? Zmrzlinovač má vlastné chladenie a nie je teda potrebné dopredu namrazovať odnímateľnú nádobu. Zmrzlinovač sa sám postará o správne chladenie i šľahanie a pripraví vám tak skvelú nadýchanú zmrzlinu. Počas prípravy vám digitálny časovač na displeji presne ukazuje, koľko času zostáva na dokončenie zmrzliny. Na prehľadnom LCD displeji tiež vidíte aktuálne nastavený program.Čo všetko možno vo zmrzlinovač Boretti pripraviť? V zmrzlinovači s vlastným kompresorom nemusíte pripravovať len zmrzlinu. Pre tých, ktorí chcú maškrtiť a chcú si udržať štíhlu líniu je vhodné gelato. Gelato je menej zmrznuté než zmrzlina. Vzhľad k tomu, že obsahuje menej vzduchu je hutnejšie než zmrzlina a predovšetkým obsahuje podstatne menej tuku. V horúcich letných dňoch, kedy sa budete chcieť osviežiť, nesmie chýbať ani sorbet. Sorbet sa pripravuje z ovocia, cukru/medu, alkoholu a vody/ľadu.Recepty sa líšia a nie nutne musia obsahovať spomínané suroviny. Je možné pripraviť sorbet bez alkoholu, ale aj bez vody. Príprava sobetu môže vyzerať tak, že rozmixujete ovocie, pridáte cukor alebo med a alkohol, aby ste zvýšili bod tuhnutia a dosiahli krémovejšej štruktúry. Zmes sa dá do zmrzlinovača a už sa len čaká, než bude sorbet hotový. Výhodou prípravy sorbetu v zmrzlinovači je opäť kombinácia miešania a chladenia, kedy sa sorbet stáva jemnejší bez výrazných kryštálikov. Príprava šerbetu je v podstate rovnaká ako u sorbetu. Má však inú chuť, je plnšie a krémovejšie, pretože sa do neho pridáva napríklad smotana alebo rastlinné mlieko. Na svoje si prídu aj milovníci jogurtov, ktorí si užijú zmrznutý jogurt.