KELA Kastrol s nepřilnavým povrchem a poklicí STELLA NOVA 20 cm KL-12218
Inovatívny riad nemeckej značky KELA z radu STELLA NOVA prináša jedinečné zážitky z varenia vďaka vysoko kvalitným materiálom využitých v úplne nových výrobných procesoch. Špeciálne vyvinutý antiadhézny povrch StellaNova © s vlastnosťou Oil Control System, tento 3-vrstvový nepriľnavý povrch je charakteristický svojou štruktúrou, vďaka ktorej sa tuk aj šťavy z pokrmu rovnomerne distribuujú po celej ploche kastróla a zároveň pod pokrm, výsledkom sú tak dokonale šťavnaté a chrumkavé jedla s výraznou chuťou. Zároveň je vhodný pre zdravé varenie s minimom tuku, v závislosti na použitých surovinách pokojne aj bez jedinej kvapky tuku. Neobsahuje žiadne škodliviny ako PFOA alebo olovo, výsledné pokrmy tak nestráca varením svoje vitamíny.Vnútorná vrstva je vysoko odolná proti poškriabaniu a zaručuje dlhú životnosť kastróla, zosilnené perfektne rovné celonehrdzavejúce dno pre maximálnu efektivitu varenia alebo vyprážania. Energeticky úsporné varenie zabezpečuje robustný vytvrdený korpus zo silného liateho hliníka, ktorý sa rýchlo nahrieva po celom povrchu a má vynikajúcu tepelnú vodivosť. Prednosťou je tiež pokrievka z tvrdeného žiaruvzdorného skla, ktorá je po obvode vybavená silikónovým okrajom, vďaka tomu dokonale priľne k telu hrnca, navyše je pri nárazoch šetrná k okrajom. Súčasťou pokrievky je integrovaný otvor pre prirodzenú reguláciu páryErgonomicky tvarované rukoväte s dokonalým prechodom bez viditeľných skrutiek alebo iných spojov, rukoväte aj držadlo pokrievky majú protišmykovú mäkčenou úpravu, vďaka ktorej príjemne padnú do ruky a pri varení zostávajú chladné a nepália. Telo kastróla je zakončené zosilnenými okrajmi pre lepšiu odolnosť voči nárazom. Vhodný aj k zapekaniu v rúre (bez pokrievky) do maximálnej teploty 180 °C.Vďaka vysoko nepriľnavému povrchu je čistenie rýchle a nenáročné, stačí umyť teplou vodou a hubkou.Precízne spracovanie a vysokú kvalitu potvrdzuje PREDĹŽENÁ ZÁRUKA 5 ROKOV! Zisk prestížneho ocenenia GERMAN DESIGN AWARD 2020.