Guzzanti GZ 134 Pukancovač
Popkornovač Guzzanti GZ 134 vás ihneď na prvý pohľad zaujme svojím elegantným štýlom a netradičným spracovaním. Oproti iným modelom je súčasťou prístroja praktická servírovacia miska. Po upražení kukurice jednoducho misku s popcornom zložíte z prístroja a môžete si vychutnávať čerstvý, voňavý popcorn. Popkornovač dokáže pripraviť popcorn z 80 g kukurice. Na prípravu popcornu s týmto popkornovačom nepotrebujete olej - kukuričné zrná sa pražia len horúcim vzduchom.Tento produkt je vhodný najmä pre tých, ktorí preferujú zdravšiu variantu popcornu - bez použitia oleja a bez ďalších zmesí na dochucovanie. V prípade, že chcete pripravovať ochutený popcorn (slané príchute, soľ), odporúčame skôr zakúpiť pukancovač, kde sa kukurica praží na oleji. Samozrejme je možné si pripraviť aj ochutený popcorn (slané príchute, soľ) s pomocou tohto prístroja, ale upražený popcorn je potrebné pred zmiešaním s ochucovacou zmesou ľahko "omastiť", aby na ňom zmes alebo soľ dobre držala. Návod na prípravu popcornu s týmto prístrojom uvádzame nižšie.Príprava popcornu s týmto prístrojom je naozaj veľmi jednoduchá. Na prípravu slaného popcornu použite kukuricu butterfly. Pre dávkovanie správneho množstva kukurice využite odmerku, ktorá je súčasťou balenia (plná - "zarovnaná" odmerka je cca 80 g). Podľa návodu zložte prístroj, nasypte do neho kukuricu a nasaďte horný kryt prístroja. Popkornovač zapnite - v priebehu necelých dvoch minút je kukurica vypukaná. Zložte horný kryt a z prístroja vyberte misku s vypukaným popcornom. Teraz už stačí upražený popcorn dochutiť tak, ako ho máte radi. Pretože je kukurica upražená horúcim vzduchom, chýba jej potrebná "mastnota" a koreniaca zmes alebo soľ na nej nebudú držať. Preto je dôležité hotový popcorn pred zmiešaním s koreniacou zmesou "omastiť". Najprv vypukaný popcorn zmiešajte s trochou oleja alebo rozpusteného masla a zľahka osoľte. A až potom do popcornu podľa vašej chuti primiešajte potrebné množstvo koreniacej zmesi (odporúčané dávkovanie 10 g koreniacej zmesi na 100 g kukurice) - vďaka oleju sa zmes dobre spojí s popcornom. Koreniaca zmes ani tuk nikdy nedávajte do prístroja, ale iba na upraženú kukuricu mimo prístroja.Náš tip:Pre dosiahnutie čo najlepšieho výsledku pri výrobe popcornu odporúčame použiť nami odskúšaný olej v spreji.