Concept SO 4000
Nová generácia sušenie spočíva v INFRA žiarení, ktoré sa dá prirovnať k slnečným lúčom. Potraviny sú tak sušené rovnako prirodzene ako na slniečku, akurát bez škodlivého UV žiarenia. Infračervené žiarenie suší rýchlejšie a zachováva v potravinách viac vitamínov, enzýmov, minerálov a vlákniny než bežné sušenie bez INFRA. U mäsa a rýb navyše pôsobí proti rozkladu. Vo vybranom programe s INFRA tak môžete usušiť napríklad paradajky, mäso, huby, bylinky a ďalšie potraviny.Sušička má celkom 4 programy pre sušenie a 1 pre sterilizáciu. Program "ovocie" je nastavený špeciálne pre sušenie ovocia. Pre sušenie zeleniny jednoducho poslúži program "zelenina". V programe "mäso" si môžete urobiť obľúbené jerky, ktoré sa inak suší v rúre niekoľko desiatok hodín s nutnosťou meniť stupne teploty. V programe "jogurt" pripravíte prvotriedny domáci jogurt ako z mliekárne. U každého programu si môžete nastaviť, či chcete sušiť s INFRA alebo s HEATER (bez INFRA). Posledný prednastavený program sterilizácia sušičku krásne vyčistí.Ak nechcete využiť žiaden z prednastavených programov, môžete zvoliť ručný program, u ktorého si nastavíte čas aj teplotu podľa potreby. Teplotu môžete nastaviť v rozmedzí od 35 °C do 75 °C. Čas sušenia je možný až 99 hodín.Už vás nebude prechádzať chuť na chutné, zdravé krížalky z jabĺk, sliviek či hrušiek, kvôli nepohodlnému a zdĺhavému umývaniu sušiacich plat. Súčasťou príslušenstva je odkvapkávacia tácka a 5 nehrdzavejúcich sušiacich plat, ktoré môžete umývať v umývačke. Hlavnou prednosťou nerezu je vyššia odolnosť voči plastovým sitám. Jednou z ďalších výhod je to, že sa nahrievajú a tým urýchľujú proces sušenia.Technické parametre: možnosť zvolenia sušenie s INFRA možnosť zvolenia sušenia iba HEATER (bez INFRA) prednastavené programy: ovocie, zelenina, mäso, jogurt, sterilizácia (čistenie) nastavenie teploty: 35 - 75 °C ručný program - možno navoliť podľa potreby čas i teplotu časovač: 1 - 99 hodín rozmery sita: 30 x 24 cm